+45 50 25 22 33 | info@urban-health.dk

Velkommen til Urban Health!

Online Booking
BLOG
Akupunktur og Stress 4

BY IN Sportsskader og smerter

Akupunktur og Stress 4

Nu er Nordic Acupuncture Awereness week gået for i år, hvor stress har været i fokus.  Vi håber I har været glade for vores selvhjælpsvideo på facebook og vi glæder os meget til at holde foredraget d. 25 oktober 2016. Vi ville til sidst skrive et lille blog indlæg omkring stress og akupunktur. God læsning 🙂

Akupunktur/kinesisk medicin er et rigtig spændende redskab i kampen imod stress og her vil vi gerne lægge vægt på REDSKAB, da vi kan ikke holde stress væk for evigt, hvis du ikke ændrer de ting, som har givet dig stress.

Ser vi lidt nærmere på stress, så har vi jo en fantastisk funktion i kroppen, som stammer helt tilbage fra hulemandens tid. Vores krop er simpelthen klar til at håndtere trusler/stresset situationer også kaldet (fight/fly) mode. Vi ser en trussel og med det samme øges vores hjerterytme, pupillerne bliver større, blodet løber ud i vores arme og ben, vi er klar til at kæmpe vores trussel eller løbe fra den. Det er virkelig smart, men problemet er ligesom bare, det ikke hjælper os på en deadline på jobbet, da vi jo hverken kan slås eller løbe fra det. Desværre kan deadlines eller lignede opfattes som en trusler og når der ikke bliver reageret på det med kamp eller løb, så sidder stressen i krop og det tager tid, at få ud af kroppen. Dette er jo så også her argumentet for, at få pulsen op ved sport kan få stressen hurtigere ud af kroppen, da vi så tricket vores hjerne til at tro, vi er løbet fra faren, eller lave andre øvelser for kroppen til at give slip på stressen eller simpelthen få akupunktur.

Står truslerne/stresset situationer på i længere perioder vil dit immunforsvar blive svækket og her vil der komme symptomer på stress såvel fysisk, som psykisk, dette kunne være i form af angst, depression, fordøjelses problemer, hovedpine, smerter i kroppen, hjertebanken osv.

 Kinesisk medicin perspektiv på stress

I kinesisk medicin handler alt om balance og dette skabes af et frit flow af sin energi i kroppen. Store følelser som stress, angst, depression og lignende kan blokere “vejene”, som energien flyder i. Ofte starter stress med at blokere energien oppe i øvre ryg, bag ved skulderbladene og oppe i nakken og der vil opstå fysiske spændinger og der kan forekomme hovedpiner. Bliver blokering ikke opløst og der helt blokeret vil energien flyde andre veje og påvirke forskellige funktioner i kroppen negativt, lidt ligesom hvis du ser på motorvejen, så kan der være små trafikpropper, der stille og roligt selv vil opløse sig og kun midlertidig har effekt på trafikken, men nogle gange er der sket et uheld, der skaber så stor en trafikprop, at der bliver kørt andre veje og kan skabe trafikpropper udenfor motorvejen, sådan er det altså også med energi i kroppen.

Akupunktur og/eller kinesisk urtemedicin kan behandle blokeringer i kroppen og helt eller delvis fjerne dem, lidt lige som at skabe nogle ekstra afkørselsramper eller en bro, så trafikken hurtig kan køre flydende igen.

Kigger du på det med vestlige briller, skaber akupunktur endorfiner, som er kroppens naturlige smertepiller, samtidige med en bedre blodcirkulation, så kortisol(stresshormon) hurtigere bliver renset ud med andre affaldsstoffer i kroppen. Den beroligende effekt fra akupunktur gør også at hjertebanken mindskes, sænker blodtryk og afslapper muskulaturen.

 

Vi slår et slag for at turde at være sig selv.

Alle vores klienter i klinikken med stress har gentagne gange gået over deres grænse, haft uforløste følelser fra barndommen eller i en eller anden form ikke lyttet rigtig til dem selv.

Vi kommer ikke uden om at lige at nævne dette. At have fuld balance i sin energi er, at turde være sig selv. Hvilket kan være den største udfordring i vores liv, da vi bl.a bliver påvirket af medierne til at have en ofte tom og materialistisk livsstil, vi har en kultur der håndterer følelser dårligt, at vi generelt skal løbe hurtigere og hurtigere på vores job og den hurtige livsstil kamuflere vores sande ønsker.

Det er derfor vi i starten nævnte akupunktur er et redskab og ikke den endegyldige løsning på stress. Det er dig, der i sidste ende skal gøre arbejdet for at finde ud af, hvordan du får det bedste liv og hvad der gør dig lykkelig. Vi kan give dig roen, energi og rummet til at skabe dette.

Livet skal nydes, ikke stresses igennem.

2 år ago / No Comments

26

SEP

No

CommentsSkriv et svar

WRITE A COMMENT