+45 50 25 22 33 | info@urban-health.dk

Velkommen til Urban Health!

Online Booking
BLOG
Stop med at komme brænde på bålet – 3 gode råd imod hedeture.

BY IN Akupunktur - Sundhed og velvære

Overgangsalderen kan være en hård omgang og for nogle stopper det ikke før, man får hjælp. Du kan hurtigt lave nogle ændringer, som kan have stor betydning forholdsvis hurtigt. Så stop med at komme brænde på bålet.

Akupunktur hedetur

3 gode råd:

  1. Ingen kaffe eller sort the, det er brænde på bålet.  Eller begræns det til en kop om dagen. Drik gerne brændenældete i stedet for eller andet urtete.
  1. Wild yams og Dang Gui er det alle kvinder tager i Kina og kan fås i helsekosten herhjemme. Prøv det. Det genopbygger og skaber balance
  1. Tager du ingefær eller hvidløg i tabletter, så stop, det er for varmende i kroppen og sætter kun mere knald på hedeturene. Generelt chili og meget krydderet, stærk mad er ikke hensigtsmæssigt at spise.

Jeg har altid undret mig, som “yngre kvinde” om hvorfor der ikke bliver talt mere om overgangsalderen kvinder imellem eller mor til datter.  Jeg oplever så mange seje kvinder i klinikken, som har så meget at byde ind med, men går og er flove over deres hedeture eller holder symptomer hemmeligt fra både ægtefælle og veninder for ikke at vise svaghed eller meget typisk bare klemmer balderne sammen og acceptere at sådan er det vel bare.  Det er jeg selvfølgelig totalt uenig i og synes simpelthen, vi ved for lidt om forebyggelse og hvordan vi gør os klar til en god overgangsalder.

Endnu en gang må jeg bare slå et slag for kinesisk medicin og en lille smule kultur ;).Faktisk starter forberedelsen  på en god overgangsalder allerede, når man får børn. Svigermor og mor flytter ind efter fødsel og tager sig af den nybagte mor, så alt hun skal er, at koncentrere sig om at komme sig efter fødslen og etablere en god amning. Det kan vi godt grine af i vesten og måske også synes er vildt grænseoverskridende, fordi man ikke kan forstille sig det senarie.

Men måske er det slet ikke så tosset. Jo bedre du kommer dig over en fødsel, jo bedre kommer du igennem overgangsalderen.

Kan det nu passe og hvorfor ?

En graviditet og det at få et barn er meget opslidende for kroppen og tærer på vores yin i kroppen. Yin kort fortalt kan betragtes som køle/smøreanlægget i kroppen og det som gør vi kan falde til ro. Vi kan selvfølgelig opretholde vores yin, hvis vi tager os godt af os selv, dog kan vi ikke bekæmpe, at det naturligt bliver mindre med alderen.

Forstil dig, du allerede er på minus, også der bliver tæret yderligere pga. alderen, jamen så er det jo klart, at man kommer i ubalance. Hedeture, nattesved, tør skede, søvnløshed, hjertebanken, urinkontinens osv. Alt det som køle/smøreanlægget styrer.

Tænk, hvis vi tænkte i at genopbygge os selv efter en fødsel, og vores omverden også gjorde det, fordi vi ville få en bedre overgangsalder.

Står du midt i hedeturenes helvede eller andre overgangsalder symptomer og tænker, den viden hjælper mig ikke nu. Så skal du vide, at der kan være god hjælp hente ved at få akupunktur og lettere kost ændringer. Du skal selvfølgelig have lyst til at arbejde med dig selv og passe din akupunkturtider.

Vil du have mere info kontakt os gerne her, se vores priser her eller du kan booke en akupunktur behandling direkte her.

God dag/Urban Health Mette

3 år ago / No Comments

10

MAR

No

CommentsSkriv et svar

WRITE A COMMENT